Wandelen.


Photo Collection act-walk

"B&B De Notelaar" ligt middenin een streek bezaaid met mooie wandelwegen.
We geven je graag uitleg ter plaatse. Hieronder vind je een greep uit de vele wandelpaden, maar vraag ons gerust naar de brochures, die hebben we voor U klaarliggen.

Naast de bestaande routes hebben we zelf de mooiste plaatsjes in de nabijheid ontdekt en voor U in kaart gebracht. We kunnen zo een wandelpad helpen uitstippelen aangepast aan je behoeften. Daarbij houden we rekening met afstand, glooing, verharding, duur, zichten, bezienswaardigheden, natuur, je privacy, rustplaatsjes, terrasjes en dergelijke.

Wij ijveren mee voor het herstel van de trage wegen in de buurt. We zoeken samen met andere organisaties naar herstel van de paden die de mooiste plekjes van onze streek terug toegankelijk maken voor U, de zachte verblijfstoerist. We willen zo wandelaars en ook geinteresseerden uit eigen streek stukjes waardevol landschappelijk groen aanbieden. Hier vind je al enkele van die realisaties (in opmaak).

GR stappers zijn hier méér dan welkom. Fervente stappers van de NatuurVrienden verenigingen ook. Maar vooral de recreatieve wandelaar verrassen we graag met onvoorstelbaar mooie wegjes in onze buurt.

Je vindt hier zowel vlakke als glooiende wandelroutes. Maak gebruik van de onderstaande links om je wandelvakantie te helpen plannen. Wil je graag aangelegde paden, of opteer je voor de meer avontuurlijk paadjes die onze streek rijk zijn ? Geen zorg voor vuil schoeisel, dat kan je in onze schuur afwassen en laten drogen. We introduceren je graag de verharde en overharde wegen die onze mooie streek te bieden heeft.

En ben je van plan om een verder gelegen wandelgebied te ontdekken, of een stuk van een GR af te stappen, dan hebben we hier alvast een leuke suggestie:

Nieuwe wandelroutes
Uitbreiding Zwalmbeekroute
(gerealiseerd nav Dag van de Trage Weg 2011)
Lengte: 1,68 km
Hoogteverschil: 1m
Type: grotendeels onverhard, volledig aangelegd op 23/10/2011
Alternatief Zwalmbeekpad
Lengte: 3,48 km
Hoogteverschil: 1m
Type: onverhard, niet aangelegd
Rode Lus - DTW2010
(gerealiseerd nav Dag van de Trage Weg 2010)
Lengte: 9,68 km
Hoogteverschil: 50m
Type: onverhard, verhard, volledig aangelegd op 22/10/2010