Wandelen.


Photo Collection act-walk

"O mijn schoon land, met uw wijde horizonten; land van heuvels en dalen,
waar ge tien, twaalf dorpen in één dag te voet kunt bezoeken, van het eene naar het andere gaan,
langs veldwegeltjes, die klimmen en dalen, 's zomers tusschen koren in de aren en weiden die bloeien, en houtgewas dat frisch groen is en geurt;
waar ge van op eene hoogte, twintig dorpen ziet liggen, met hunne kerktorens en huizen en hofsteden en boomgaarden;
waar ge alle kanten aan den verren gezichtseinder de lijn ziet blauwen der taalgrens Oost-Vlaanderen..."
(Omer Wattez, 1857-1935)

Klik op het icoontje hieronder linksboven, naast "Wandelroutes BnB De Notelaar" om een keuze te maken:

"B&B De Notelaar" ligt middenin een streek bezaaid met mooie wandelwegen.
We geven je graag uitleg ter plaatse. Hieronder vind je een greep uit de vele wandelpaden, maar vraag ons gerust naar de brochures, die hebben we voor U klaarliggen.

Naast de bestaande routes hebben we zelf de mooiste plaatsjes in de nabijheid ontdekt en voor U in kaart gebracht. We kunnen zo een wandelpad helpen uitstippelen aangepast aan je behoeften. Daarbij houden we rekening met afstand, glooing, verharding, duur, zichten, bezienswaardigheden, natuur, je privacy, rustplaatsjes, terrasjes en dergelijke.

Wij ijveren mee voor het herstel van de trage wegen in de buurt. We zoeken samen met andere organisaties naar herstel van de paden die de mooiste plekjes van onze streek terug toegankelijk maken voor U, de zachte verblijfstoerist. We willen zo wandelaars en ook geinteresseerden uit eigen streek stukjes waardevol landschappelijk groen aanbieden. Hier vind je al enkele van die realisaties (in opmaak).

GR stappers zijn hier méér dan welkom. Fervente stappers van de NatuurVrienden verenigingen ook. Maar vooral de recreatieve wandelaar verrassen we graag met onvoorstelbaar mooie wegjes in onze buurt.

Je vindt hier zowel vlakke als glooiende wandelroutes. Maak gebruik van de onderstaande links om je wandelvakantie te helpen plannen. Wil je graag aangelegde paden, of opteer je voor de meer avontuurlijk paadjes die onze streek rijk zijn ? Geen zorg voor vuil schoeisel, dat kan je in onze schuur afwassen en laten drogen. We introduceren je graag de verharde en overharde wegen die onze mooie streek te bieden heeft.

Ben je van plan om een verder gelegen wandelgebied te ontdekken, of een stuk van een GR af te stappen, dan hebben we hier alvast enkele leuke suggesties...

Nieuwe wandelroutes (klik op de link voor meer)
Kruidenwandeling
(gerealiseerd na de Dag van de Trage Weg 2011)
Lengte: 1,68 km
Hoogteverschil: 1m
Type: grotendeels onverhard, volledig aangelegd op 23/10/2011
Alternatief Zwalmbeekpad
Lengte: 3,48 km
Hoogteverschil: 1m
Type: onverhard, niet aangelegd
Rode Lus - DTW2010
(gerealiseerd nav Dag van de Trage Weg 2010)
Lengte: 9,68 km
Hoogteverschil: 50m
Type: onverhard, verhard, volledig aangelegd op 22/10/2010