Kwaliteitslabels. Gericht op duurzaamheid en ecologie.


B&B De Notelaar streeft naar maximaal kwaliteit bieden tijdens je verblijf, en dat op een duurzame manier. Daarvoor blijven we ons inspannen, en verwelkomen we graag je suggesties via een tevredenheidsenquete beschikbaar op onze kamers. Wil je liever via internet, of anoniem feedback geven na je verblijf, dan kan dat via deze link.

Jou tevredenheid met het logies, ons (milieu)beleid en onze inzet, zijn wat telt voor ons!

Hieronder vind je een overzicht van de kwaliteitsnormen die wij nastreven bij het inrichten en uitbaten van onze B&B.


Uitbatingsvergunning voor kleinschalig verblijfstoerisme

Uitbatingsvergunning voor kleinschalig verblijfstoerisme

Vergunning voor het uitbaten van een logieverstrekkend bedrijf, afgeleverd door Toerisme Vlaanderen met 3 sterren.


De groene sleutel

De groene sleutel

Sinds onze start ondernemen we milieubewust, duurzaam en efficiënt. We zijn heel fier om het logo van De Groene Sleutel te dragen sinds 2009. Omwille van de kost voor een kleinschalige uitbating, beslisten we om niet langer aan te sluiten. Maar duurzaamheid zit in ons DNA, en zo blijven we ook uitbaten! GoodPlanet doet schitterend werk om met GreenKey milieubewustzijn te activeren in de toeristische sector. Wij volgen alvast ons milieuactieplan, en realiseren jaarlijks nieuwe objectieven op het vlak van duurzaamheid via infrastructuur ingrepen, opleidingen, en begeleiding.


Fietsvriendelijke logies

Fietsvriendelijke logies

We ontvangen fietstoeristen met open armen, en voorzien in de vereiste verwachtingen. Sinds mei 2009 dragen we fier het logo fietsvriendelijk logies , erkend door Toerisme Vlaanderen. Je kan bij ons terecht voor uitgebreid advies over de vele fietsroutes. Sinds 2011 motiveren we onze niet-zo-jonge vakantiegangers om het gebruik van elektrische fietsen te overwegen, nu we die dichtbij kunnen huren.


Stedenbouwkundige vergunning

Vergunning afgeleverd door de gemeente Zwalm voor de functiewijziging naar kleinschalig verblijfstoerisme


Brandveiligheidsattest

Brandveiligheidsattest afgeleverd door de brandweer van Zottegem voor het nakomen van alle veiligheidsvoorschriften en jaarlijkse controle van gasverwarmings-, electriciteits-, rookmeldings- en alarm installaties, en van de brandblussers.


Voedselveiligheid

We voldoen aan de normen en zijn geregistreerd bij het Federaal Agentschap voor de Voedsel Veiligheid (FAVV)


Duurzaam gebruik van natuur- en energiebronnen

We streven met onze onderneming naar een duurzaam gebruik:

 • 34% van onze electriciteitsvoorziening wordt geleverd door de zonnepanelen op ons dak.
 • Tot en met 2009 bereikten we 6% minder mazoutverbruik door supplementaire isolatie en efficiëntere verwarming van de nieuwe kamers !
 • Begin 2010 schakelden we over op gas ,waardoor onze jaarlijkse verwarmingskost met 75% daalde !
 • We hadden 40% meer waterverbruik bij het uitbating van onze B&B. We roepen onze gasten op aandachtig te zijn met watergebruik, maar willen het comfort en vrijheid tijdens hun verblijf niet beperken. In 2011 hebben we ons totale waterverbruik drastisch kunnen terugschroeven tot slechts 10% door het aansluiten van een putwaterpomp. Sinds 2016 is een ontkoppeling gemaakt voor het hergebruik van regenwater voor de toiletspoeling. De nieuwe douches in de saunaruimte gebruiken, na filtering en ontsmetting, nu ook het zachte regenwater !
 • We hebben slechts 10% meer electriciteitsverbruik door de uitbating van onze B&B. Door energiezuinige verlichting en meer te automatiseren blijven we dit verbruik terugschroeven.
 • Op het dak van onze verbouwing liggen nu nog 32 zonnepanelen, die onder meer instaan voor de energievoorziening van onze sauna.

 • Duurzame verwarming

  Sinds 2011 wordt alle sanitair warm water in het gastenverblijf geproduceerd met een zonneboiler van 300l. Na onderzoek van milieu- en kost efficientie van de omschakelen naar een lucht-water warmtepomp, werd besloten over te schakelen op gasverwarming op het recent aangelegde gasleidingnet in onze straat, waardoor vervanging van de radiatoren met ventiloconvectoren niet nodig was. De verhuurde kamers worden verwarmd met efficiëntere ventiloconvectoren, die de kamer heel snel op een aangename temperatuur brengen. Om het warmteverliezen nog verder terug te schroeven werd onze gevel gerenoveerd en -hervolgezet. In 2014 plaatsten we een tweede zonneboiler van 500l voor het sanitair warm (regen!)water van onze saunaruimte in het verbouwd gedeelte.


  Tuin, zwembad en speeltoestellen

  De speeltoestellen zijn van hoge kwaliteit en gekeurd voor veiligheid met het Duitse TÜV certificaat. Sommige van onze speeltoestellen bereiken een hoogte van 11m tussen de bomen. In functie van de leeftijd van de kinderen vragen we de ouders een inspectie van de installaties te doen, en een verantwoordelijke beslissing te nemen tot welk niveau hun kinderen er gebruik mogen van maken. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor ongevallen met speeltoestellen in de tuin. We begeleiden mensen op het hoogteparcours mits gebruik van veiligheidsuitrusting als onderdeel van ons avonturen arrangement.


  Veiligheid in huis

  Noodverlichting en pictogrammen zorgen voor aanduiding van vluchtwegen. De materialen die gebruikt worden zijn robust en vermijden kwetsuren. De glaspartijen in de badkamers zijn vervaardigd uit gehard veiligheidsglas.


  Streven naar een duurzame, natuurvriendelijke uitbating

  duurzame arrangementen ;-)

  We willen onze gasten zoveel mogelijk informeren hoe ze nog meer van de natuur kunnen genieten op een weinig of niet-belastende wijze, zonder aan comfort in te boeten

 • we nodigen daarom uit te fietsen, te wandelen, gebruik te maken van openbaar vervoer en bewust te zijn van onze ecologische voetafdruk .
 • we geven graag uitleg over onze duurzame levenswijze en economisch- en ecologisch verantwoorde technieken die hier gebruikt worden.
 • we blijven voortdurend bewustmaken voor het belang van duurzaam omgaan met onze wereld, we bouwden al onze arrangementen daarrond.

 • Meer informatie vind je in ons 'milieuactieplan' in de directory op de kamers.


  Vox populi, vox Dei:
  Wat onze gasten ervan vinden.

  "overnachting met ontbijt" 27 november 2018 - Een TripAdvisor-reiziger Lees 31 beoordelingen van B&B De Notelaar
   
  Tripadvisor review link
  Charmio review link
  Booking review link
  Zoover review link
  Google review link
  Facebook review link

  Els en Bart, B&B De Notelaar, Biestmolenstraat 14, 9636 Nederzwalm, Gsm +32 474 949931 © MH 2017